UE – Personalul diplomatic rămâne deocamdată la Phenian

April 10, 2013

Deşi Seulul şi Washingtonul au ridicat nivelul supravegherii militare a Coreei de Nord la “Ameninţare Vitală”, totuşi Uniunea Europeană a confirmat că nu intenţionează, pentru moment, evacuarea misiunilor diplomatice de la Phenian.

“În pofida situaţiei tensionate pe care Coreea de Nord o amplifică printr-o retorică agresivă, considerăm că situaţia nu justifică evacuarea sau mutarea misiunilor diplomatice ale statelor UE, nici din Coreea de Nord, nici din Coreea de Sud”, a declarat purtătorul de cuvânt al şefei diplomaţiei Uniunii Europene, Catherine Ashton, citat de AFP.

“Poziţia Uniunii Europene a fost transmisă  Ministerului de Externe din Coreea de Nord prin intermediul Ambasadei Suediei”, a adăugat oficialul UE.

Cele şapte state membre UE care au ambasade la Phenian sunt: Germania, Marea Britanie, Bulgaria, Suedia, România, Cehia şi Polonia.

Săptămâna trecută, regimul de la Phenian a avertizat că, începând din 10 aprilie 2013, nu va mai putea garanta securitatea misiunilor diplomatice străine şi a recomandat evacuarea acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new