Un nou incident aviatic tulbură apele relației SUA – Rusia

June 23, 2017

Un avion al NATO de tip F-16, ar fi survolat la mică distanţă o aeronavă în care se afla ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu.

Evenimentul s-a petrecut deasupra Mării Baltice, avionul alianței nord-atlantice fiind apoi îndepărtat de un avion de vânătoare al Rusiei, informează Reuters, citând site-ul agenţiei Tass.

Ministrul Shoigu se afla în drum spre Kaliningrad, unde în aceste zile are loc o reuniune cu toți comandanții de prim rang ai structurilor militare cu privire la viitoarele exerciții militare de amploare din cadrul Zapad (Vest) 2017.

”Avionul de luptă, un F16, ce aparţinea Forțelor NATO în Europa ar fi încercat să se apropie de o aeronavă ce-l avea la bord pe ministrul rus, chiar dacă aceasta zbura deasupra apelor internaţionale”, conform Tass.

Replica de la Moscova vine în contextul în care, marţi, oficialii americani au acuzat că un avion de vânătoare rus SU-27, dotat cu armament, s-a apropiat periculos, la doar 1,5 metri, de o aeronavă de recunoaştere a Statelor Unite, deasupra Mării Baltice. Imaginile video date publicității ulterior par a demonstra că avionul Alianței Nord-Atlantice este cel care s-a apropiat prea mult de avionul ministrului rus, fiind îndepărtat apoi de Sukhoi-ul rusesc.

Acesta este cel de-al doilea incident din ultimele zile care tensionează relațiile dintre Rusia și Statele Unite ale Americii, după ce duminică un avion de luptă american a doborât un avion de luptă al forțelor guvernamentale siriene aflat în misiune împotriva unei grupări a Statului Islamic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new