Ungaria: Grupul MOL a achiziționat 14 perimetre petroliere în Marea Nordului

December 13, 2013

Grupul ungar de petrol şi gaze MOL a cumpărat pentru 375 milioane de dolari 14 perimetre petroliere în Marea Nordului de la compania Wintershall, controlată de grupul germen BASF, notează Mediafax.

“Tranzacţia are o valoare strategică întrucât grupul MOL intenţionează să îşi îmbunătăţească experienţa de operare în larg şi să obţină noi creşteri în această regiune, dar generează în acelaşi timp o majorare imediată a rezervelor precum şi a perspectivelor producţiei pe termen mediu”, potrivit unui comunicat al grupului ungar. Prin această achiziţie, MOL vizează menţinerea şi creşterea producţiei de hidrocarburi.

Pe lângă tranzacţie, MOL şi Wintershall au semnat un memorandum strategic de cooperare pentru a dezvolta parteneriatul şi a urmări oportunităţi comune în sectorul de explorare şi producţie atât în Marea Nordului, cât şi în zona Orientului Mijlociu.

Grupul MOL are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 28.000 de angajaţi în întreaga lume, menționează sursa citată.

Wintershall este o subsidiară a BASF Ludwigshafen, activă în sectorul explorării şi producţiei de petrol şi gaze naturale. Compania are peste 2.500 de angajaţi în 40 de ţări şi este cel mai mare producător de petrol şi gaze din Germania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new