Ungaria – Partidul Conservator Fidesz câștigă detașat alegerile legislative

April 6, 2014

Așa cum preziseseră deja observatorii scenei politice de la Budapesta, Partidul conservator al lui Viktor Orban se clasează pe primul loc în alegerile legislative, duminică, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, transmite AFP.

Potrivit datelor prezentate de Institutul Nezopont, partidul premierului Orban, Fidesz, a câștigat 48% din voturi, Alianţa de stânga 27%, iar partidul Jobbik 18%.

În 2010, Fidesz a obținut 52,7% din voturi și două treimi din deputați.

Prezența la urnele din cele 10.000 de secții de vot a fost de aproximativ 56,7% dintre cei peste opt milioane de alegători până la ora locală 17.30 (18.30, ora României). Acum patru ani, rata participării era 59,2%, conform agenţiei.

Scrutinul a avut un singur tur, fiind introduse în urne două buletine de vot, şi anume unul pentru un candidat din cele 106 circumscripţii, iar celălalt pentru o listă prezentată de un partid, la nivel naţional, în vederea alegerii a 93 de deputaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new