Unionism și marketing politic

February 1, 2018

Trebuie clarificat odată și odată (cu cât mai repede, cu atât mai bine!) și ipoteticul interes al românilor, pentru reîntregirea cu Basarabia (Rep.Moldova).

De fapt situația e mult mai prozaică și trebuie evaluată din perspectiva lui ”show me the money”, adica a interesului, pe termen scurt, mediu și lung. Cine și cu ce se alege ?… Spun aceasta deoarece observ cum populația de cele două părți ale Prutului, premeditat infantilizată, în special cea de la baza piramidei sociale, este manipulată grosier să devină ustensila acerebrată a scoaterii castanelor din foc, pentru menajarea mânuței delicate a elitei. Folosind până la refuz amorsări cu concepte sterile gen patriotism, solidaritate, echitate, masele devin piese asexuate în meciul de șah micro-global al elitelor fără scrupule.

Bun, admit că acei fair-play și puri la suflet, dorim cu inima deschisă reîntregire, pe motiv de reuniune familială româno-româna, de reparație istorica, de cinstire a sacrificiului înaintasilor, dar trebuie avut în vedere, si în beneficiul cui are loc aceasta reuniune. Câștigă ceva, cât de insignifiant, dar concret-palpabil, cetățeanul simplu, ori câștiga numai dreptul la o suplimentara exploatare machiata, venita din partea lupilor dosiți în blănuri de oaie, ce de multe decade ne conduc ?

Se schimba cu ceva viata omului simplu, din a doua zi de după ipotetica unire ? Mă îndoiesc … Si daca nu, atunci de ce s-ar mai face? De fapt singurul beneficiar al ”afacerii” va fi tot apocalipticul ”sistem”, va fi tot oligarhia si clasa politica, ce-si vor face pe tacute si ocult, toate mendrele, pe spinările noastre de sclavi … de acum re-întregiți …

Nu mai credeți pe nimeni și nimic, măi, oameni buni ! Totul în jurul nostru nu este decât o mare minciună, una omniprezentă, însă una ambalata într-o țiplă cu ștaif de șantaj sentimental. Și asta așa, doar din rațiuni de marketing politic, dacă tot trăim într-un sci-fiction capitalism … Nu sunt nihilist, ci doar vă îndemn la o mai serioasă reflecție !

Sorin Platon

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new