Vaclav Klaus – ”Uniunea Europeană – o entitate antidemocratică și un imens eșec”

October 3, 2013

În noua sa carte (ce va fi lansată săptămâna viitoare) “Republica Cehă la răscruce — vremea deciziei”, fostul președinte al Cehiei Vaclav Klaus susține că ar fi bine ca Republica Cehă să părăsească Uniunea Europeană, calificând proiectul UE drept un “imens eșec”.

“Ultimul capitol al cărții mele încearcă să spargă un tabu politic ce încă există, mai exact posibilitatea de a părăsi UE”, a precizat Klaus în paginile cotidianului Dnes, preluat de agenția France Presse. Pentru șeful statului ceh din perioada 2003-2013, “Uniunea Europeană este un imens eșec, fără a mai discuta despre prostii de genul monedei comune”. Calificându-se el însuși drept “disident european”, Klaus reproșează UE mai ales “deficitul democratic”, excesele sale birocratice și reglementările supranaționale. “Nu vorbiți de democrație când vorbiți de Uniunea Europeană. Este o entitate antidemocratică și un proiect antidemocratic”, a declarat el pentru Dnes.

Economist de formație și mare admirator al fostului premier britanic Margaret Thatcher, Vaclav Klaus este cunoscut pentru opiniile sale politice conservatoare și abordarea foarte critică la adresa UE. Vaclav Klaus este cel de al doilea presedinte al Republicii Cehe, care a deținut această funcție pentru două mandate consecutive între 7 martie 2003 și 7 martie 2013.

One response to “Vaclav Klaus – ”Uniunea Europeană – o entitate antidemocratică și un imens eșec””

  1. Victor says:

    vor să se întoarcă după ce li se va construi dinou spaţiul confortabil. Ridicat de cei care sunt deprinşi cu sacrificii majore…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new