Vatican – Papa Francisc va vizita Ţara Sfântă în luna mai

January 5, 2014

Papa Francisc a anunţat astăzi, după rugăciunea Angelus, în Piaţa Sfântul Petru, că va efectua o vizită în Ţara Sfântă în perioada 24-26 mai, relatează AFP.

În atmosfera de bucurie a acestei perioade de Crăciun, doresc să anunţ că de la 24 şi până la 26 mai voi efectua un pelerinaj în Ţara Sfântă, a declarat Papa argentinian, precizând că această călătorie va cuprinde trei etape, și va include popasuri la Amman, Betleem şi Ierusalim, potrivit Mediafax.

Potrivit cotidianului israelian Yediot, o delegaţie de la Vatican a mers în luna decembrie în Israel în vederea pregătirii vizitei, și a definitivării întâlnirilor pe care Papa Francisc le va avea cu autoritățile de la Tel-Aviv.

În cursul vizitei în Israel, care va începe duminică 25 mai, după o primă etapă în Iordania, care va avea loc cu o zi înainte, Francisc se va întâlni cu liderii comunităţilor religioase, preşedintele Shimon Peres şi premierul Benjamin Netanyahu.

La Ierusalim, el va vizita locurile sfinte ale creştinismului, Zidul Plângerii şi Memorialul Victimelor Holocaustului. Însă, spre deosebire de papii precedenţi, el nu va merge în Galileea, în nordul Israelului, unde este situată Marea Tiberiadei, dezvăluie publicaţia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new