Vice-cancelarul german Sigmar Gabriel: ”Despăgubirile solicitate de Grecia sunt niște prostii”

April 8, 2015

Ministrul german al Economiei, vicecancelarul Sigmar Gabriel, a catalogat drept “prostii” solicitările Greciei privind plata de către Germania a 279 de miliarde de euro ca despăgubiri pentru ocupaţia nazistă din al II-lea Război Mondial.

“Aceste solicitări, sincer vorbind, sunt nişte prostii”, a reacţionat Sigmar Gabriel, potrivit Deutsche Welle, explicând că Grecia este interesată să primească din ce în ce mai multe fonduri pentru a depăşi criza economică.

Dimitris Mardas, adjunctul ministrului elen de Finanţe, a cerut Guvernului german despăgubiri de 278,7 miliarde de euro pentru ocupaţia nazistă din timpul celui de-al II-lea Război Mondial. Potrivit lui Mardas, Direcţia Financiară Generală din Grecia a calculat că Berlinul datorează 278,7 miliarde de euro, inclusiv un credit de 10,3 miliarde pe care Banca Centrală a Greciei ar fi fost forţată să îl acorde.

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a avertizat Atena să nu amestece această falsă problemă cu actualele negocieri pe care Grecia le poartă cu creditorii internaţionali pentru prelungirea planului de asistenţă financiară. “Cele două problematici nu au nicio legătură una cu cealaltă”, a subliniat vice-cancelarul Germaniei.

În pofida afirmaţiilor ministrului german al Economiei, opoziţia germană a îndemnat Guvernul condus de Angela Merkel să restituie Greciei presupusul împrumut de 10,3 miliarde de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new