Vladimir Putin – cel mai influent lider la nivel global, conform revistei Forbes

October 31, 2013

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a fost desemnat cel mai influent om din lume, în anul 2013, de către prestigioasa revista americană Forbes. Putin a reușit astfel să-l învingă pe Barack Obama, președintele Statelor Unite ale Americii, care a deținut titlul în 2012, iar acum s-a situat pe locul al doilea.

Liderul rus Vladimir Putin a obtinut prima poziție în topul celor mai influenți oameni din lume, datorită puterii sale pe care o exercită în Rusia, dar și pe scena mondială, potrivit publicației Forbes.

Clasamentul, care are 72 de locuri, este realizat de către editorii revistei Forbes și tine cont de mai multe criterii: cât de mare este puterea de decizie, ce resurse financiare controlează, dacă respectivul candidat este puternic și în alte domenii și, în cele din urmă, dacă folosește puterea în mod activ.

Pe locul al treilea s-a situat președintele Chinei, Xi Jinping, pe pozitia a patra liderul spiritual al Vaticanului și a 1,2 miliarde de catolici, Papa Francisc, iar cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pe locul cinci. Premierul britanic, David Cameron și-a adjudecat locul al 11-lea. Partenerul tandemului de la Moscova, premierul Dmitry Medvedev s-a clasat în cea de-a doua jumătate a listei, abia pe locul 53.

Tot dintre liderii politici, președintele Franței, Francoias Hollande este clasat pe locul 18, președintele Braziliei, Dima Rousseff pe 20, iar ayatollahul Iranului, Ali Hoseini-Khamenei pe 23. Cel mai influent om din Orientul Mijlociu, conform clasamentului este regele Arabiei Saudite, Abdullah bin Abdul Aziz Al Saud.

Președintele fondator al Microsoft, Bill Gates este poziționat pe treapta a șasea. Dintre oamenii de afaceri, se mai remarcă Warren Buffet, CEO al companiei Berkshire Hatway (13) și Jeff Bezos, CEO al companiei Amazon (15).

One response to “Vladimir Putin – cel mai influent lider la nivel global, conform revistei Forbes”

  1. […] politice nu prea par să fie deocamdată de partea țarului de la Kremlin. Deși considerat ”liderul politic al anului 2013” conform Forbes, Vladimir Putin pare să fi pierdut din cauza evenimentelor din Ucraina ceea ce […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new