Vladimir Putin: ”Consolidarea Flotei din Marea Neagră, o prioritate a Rusiei”

July 29, 2014

Întărirea capacităților Flotei din Marea Neagră este una dintre principalele priorități ale Rusiei, a declarat duminică președintele rus Vladimir Putin, la Severodvinsk (nord), unde a participat la ceremoniile ocazionate de Ziua marinei ruse, relatează agenția de presă RIA Novosti.

‘Printre prioritățile noastre figurează, în special, întărirea capacității de luptă a Flotei ruse din Marea Neagră’, a subliniat șeful statului rus într-un discurs, pe care l-a rostit de la bordul crucișătorului ‘Amiral Kuznețov’, nava amiral a marinei ruse. ‘Vom reînnoi navele și vom desfășura o infrastructură militară și socială modernă’, a spus președintele Putin.

‘Anul trecut, 26 de nave au fost puse la apă, dintre care șape au fost livrate marinei. Submarinele strategice (dotate cu rachete nucleare) Iuri Dolgoruki și Aleksandr Nevski au devenit funcționale’, a indicat Putin, adăugând că acest efort de modernizare a bazei tehnice a marinei ruse va continua.

Alte 60 de nave sunt în prezent în proces de construcție, urmând să fie demarată totodată construcția altor 11 nave.

Pe fondul tensiunilor din ce în ce mai profunde cu Occidentul în contextul situației din Ucraina, autoritățile ruse au început să vorbească de modernizarea fostelor baze militare din Peninsula Crimeea din epoca sovietică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new