Vladimir Putin l-a concediat pe ministrul apararii, Anatoli Serdyukov

November 7, 2012

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a demis pe ministrul apărării, după ce ministerul acestuia a fost prins în capcana unui scandal de corupţie.

Anatoli Serdiukov, ministrul concediat, este înlocuit de un aliat al lui Putin, Serghei Shoigu, fostul ministru pentru situaţii de urgenţă, titrează presa de la Moscova.

Serdiukov a fost implicat într-o controversă legată de afaceri cu proprietăţi, însă prim-ministrul Medvedev l-a descris ca fiind “un ministru eficient al apărării”.

Concret, ministerul este acuzat de implicare în presupuse escrocherii imobiliare alături de Oboronservis, o firmă de apărare deţinută de stat, notează RIA Novosti.

Comitetul Rus de Investigaţie  a afirmat că o ancheta privind posibile fraude în operaţiunile Oboronservis a relevat că s-au provocat daune statului în valoare de circa 95 milioane de dolari, potrivit agenţiei ruse. Serdiukov a supravegheat firma până în 2011.

“Având în vedere situaţia care a apărut în ceea ce priveşte ministerul apărării, în scopul creării condiţiilor necesare pentru o anchetă obiectivă asupra tuturor aspectelor, am luat decizia de a-l elibera pe ministrul apărării Serdiukov de îndatoririle sale”, a declarat Putin, citat de RIA Novosti.

Shoigu a spus că numirea sa ca şef al ministerului apărării a fost neaşteptată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new