Vladimir Putin l-a “exilat” pe liderul Daghestanului în staff-ul Administraţiei Prezidentiale

January 28, 2013

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care aprobă demisia lui Magomedsalam Magomedov, liderul Daghestanului, o republică instabilă din Caucazul rus, anunţă Kremlinul într-un comunicat postat pe site-ul preşedinţiei.

În decret se mai stipulează că Magomedov va fi înlocuit temporar de către deputatul Ramazan Abdulatipov.

Ceea ce ar părea cu adevărat de neînţeles pentru cei neavizaţi privind modul în care se face politică şi lobby la Kremlin, printr-un decret succesiv Magomedov nu a fost exilat prin cine ştie ce gubernie rusească ca răsplată pentru nivelul astronomic la care a ajuns corupţia şi violenţa în Daghetan, ci a fost numit adjunct al şefului Administraţiei prezidenţiale ruse.

Născut în 1964 în Daghestan, Magomedov ocupa această funcţie din februarie 2010. Mai multe despre eficienţa mandatului său ca preşedinte al Daghstanului, dar şi despre încrengătura de interese arondate domniei sale puteţi citi aici.

Experţii ruşi consideră că numirea în staful administraţiei prezidenţiale s-a dorit a fi un “bonus de consolare” pentru a-l determina pe acesta să-şi dea demisia înainte de expirarea mandatului. Săptămâna trecută, presa rusă a evocat o întrevedere între Vladimir Putin şi Magomedov, fapt confirmat de purtătorul de cuvânt al lui Magmedov, fără însă a fi oferite şi alte amănunte.

Vecină cu Cecenia, Republica Daghestan este una dintre regiunile cele mai sărace şi instabile din Rusia şi probabil cea mai multietnică, unul din principalele centre ale atacurilor rebelilor islamici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new