Vladimir Putin: ”Nimeni nu vrea un conflict la marginile Europei, mai ales un conflict armat”

February 24, 2015

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că un război cu Ucraina este “improbabil”, într-un interviu acordat televiziunii ruseşti, subliniind susţinerea sa pentru recentul acord de încetare a focului de la Minsk, ca cea mai bună modalitate de a stabiliza estul Ucrainei, relatează BBC News Online

Întrebat dacă există o ameninţare reală de război, având în vedere situaţia din estul Ucrainei, președintele Putin a declarat: “Cred că un astfel de scenariu apocaliptic este improbabil şi sper că nu se va întâmpla vreodată”.

Putin a declarat că dacă acordul de la Minsk va fi implementat, estul Ucrainei se va “stabiliza gradual”. “Europa este interesată de acest lucru la fel ca Rusia. Nimeni nu vrea un conflict la marginile Europei, mai ales un conflict armat”, a declarat el.

Preşedintele rus a declarat, de asemenea, că în opinia sa calea către pace în Ucraina este clară şi anume ca înţelegerea încheiată la Minsk să fie implementată. El a subliniat că acordul a fost susţinut de Consiliul de Securitate al ONU, iar acest lucru contează pentru Moscova. Preşedintele a subliniat, de asemenea, că acesta conferă mai multe competenţe zonelor estice ale Ucrainei, controlate în prezent de rebelii susţinuţi de Rusia.

În ceea ce priveşte invadarea Ucrainei de către Rusia, Putin a contestat că a mobilizat trupe pentru a ajuta rebelii. El susţine că Kievul a pretins acest lucru pentru a-şi ascunde umilinţa de a fi înfrânt de foşti mineri şi şoferi de tractor.

El a fost la fel de sever şi în ceea ce priveşte Crimeea, pe care Rusia a anexat-o anul trecut, sfătuindu-l pe preşedintele ucrainean să se concentreze pe salvarea ţării de la colapsul economic, în loc să promită că va lua peninsula înapoi.

Sursă: Mediafax

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new