Washington DC – Julia Pierson va conduce Secret Service, agenția responsabilă de securitatea președintelui SUA

March 26, 2013

Preşedintele Barack Obama a optat pentru o femeie la conducerea Secret Service, agenția care asigură securitate președintelui SUA, a vice-președintelui și a familiilor acestora, precum și a altor înalți oficiali de la Casa Albă, notează NBC news. Secret Service investighează de asemenea infracţiuni financiare.

Julia Pierson este un agent veteran din Secret Service și va fi primul director femeie al agenţiei, a anunţat marţi administrația Casei Albe, semnalând dorinţa liderului american de a schimba modul în care se fac lucrurile în acest serviciu dominat de bărbaţi şi care a fost marcat de scandal, notează Associated Press.

Pierson, care a servit cel mai recent în funcţia de şef de personal al Serviciului Secret, va prelua postul de la Mark Sullivan, care şi-a anunţat retragerea luna trecută. Agenţia s-a confruntat cu critici intense în timpul mandatului lui Sullivan pentru un scandal legat de prostituţie în timpul pregătirilor vizitei lui Obama la Cartagena, în Columbia, anul trecut.

“În cei peste 30 de ani de experiență în Serviciul Secret, Julia a exemplificat în mod constant spiritul și dăruirea bărbaților și femeilor de serviciu, profesionalismul pe care îl demonstrează în fiecare zi”, a spus președintele Barack Obama într-o declarație remisă presei. “Julia este eminamente calificată pentru a conduce agenția prin care americanii își pun încrederea în caz de evenimente majore și de asigurare a sistemul nostru financiar, dar, de asemenea, cea care protejează liderii acestei țări și familiile lor, inclusiv pe a mea. Julia a avut o carieră exemplară, și știu că aceste experiențe o vor ghida în cursul aceastei noi provocări la conducerea acestei agenții atât de importante “ a adăugat liderul american.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new