Zona euro din nou în recesiune – o predicție tot mai plauzibilă

September 2, 2012

Potrivit datelor publicate de Biroului European de Statistica (Eurostat), veștile rele pentru economiile din Uniunea Europeană nu dau semne de remisie. Astfel, aflăm că inflaţia zonei euro a crescut peste aşteptări în luna august, la 2,6%, în timp ce rata şomajului a urcat la nivelul record de 11,3% . În luna august, Uniunea Europeană a totalizat un număr de 25 de milioane de persoane fără un loc de muncă.

Industria manufacturieră din zona euro s-a contractat peste estimări în luna august, indicând că economia blocului monetar are şanse tot mai mici să evite o nouă rundă de recesiune tehnică. Un indice al producţiei industriei manufacturiere din zona euro a fost revizuit luni în scădere de Markit Economics şi se află de 13 luni consecutive la un nivel care indică scădere. Indicatorul a fost calculat în urma unui sondaj în rândul companiilor, potrivit Bloomberg.

Moneda unică europeană s-a depreciat în ultimul an cu mai mult de 11%. Banca Centrală Europeană (BCE) are programată următoarea şedinţă de politică monetară pentru 6 septembrie 2012, când vor fi prezentate săptămâna viitoare cele mai noi prognoze economice. În iunie, instituţia estima că economia zonei euro se va contracta în acest an cu 0,1%, cu inflaţia la 2,4%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new